Vanillebavarois

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 0,500 liter melk
  • 1 stuk vanillestok
  • 4 stuks eidooier
  • 0,120 kilogram griessuiker
  • 0,008 kilogram blagelatine
  • 0,600 liter room
  • Maïsolie
  1. Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.
  2. Eidooiers met griessuiker witkloppen.
  3. Vanillestok verwijderen.
  4. De kokende melk op eiermassa gieten, blijven mengen.
  5. Op zacht vuurtje zetten.
  6. Binden.
  7. Wanneer gebonden, van vuur wegnemen.
  8. Mengsel door sauszeef zeven.
  9. Bladgelatine laten weken, uitlekken en aan mengsel toevoegen.
  10. In ijskoud terrine koudroeren.
  11. 0,500 l room halfopkloppen.
  12. Onder het mengsel spatelen.
  13. In vorm gieten.
  14. In koelkast opstijven.
  15. 0,100 l room met griessuiker opkloppen.
  16. Uitstorten op bord.
  17. Afwerken.
Breggie
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtWinter