Vanillebavarois

9 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 gram suiker
  • 10 vanilleblaadjes
  • 1 liter melk
  • 1 vanillestokje
  • 8 eidooiers
  • 2,5 dl room
  1. - Week de gelatine blaadjes in ruim kuid water.
  2. - Spoel een steelpan om met water en doe de melk in de steelpan.
  3. - Voeg bij de melk de opengesneden vanillestok en breng de melk aan de kook.
  4. - Ondertussen de dooiers en suiker wit kloppen (ruban)
  5. - Giet al roerend de melk op de wit geklopte dooiers en suiker (ruban)
  6. - Doe alles terug in de steelpan en bind op het vuur met behulp van een spatel (het mag NIET koken).
  7. - Zet u steelpan in een andere pot met koud water en voeg de uitgeknepen, geweekte gelatine toe en meng deze onder de anglaise.
  8. - Roer verder koud (vanner) en klop ondertussen de room half op.
  9. - Voeg de room toe aan de koude anglaise en meng alleg goed onder elkaar
  10. - Doe de bavarois in vormen of silliconevormen (deze dan wel bevriezen en dan ontvormen)
  11. - Dreseer u dessert naar gewenst.
smullerke007
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtZomer