Vanille-ijs met passievrucht en sesamkoekje

12 15 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 25 g boter
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 75 g poedersuiker
  • 15 g bloem
  • 4 dl sinaasappelsap
  • 30 g sesamzaad
  • 2 passievruchten
  • 0.5 pakje romige kokosmelk
  • 4 bollen Fermette ijs Volle Melk
  1. Verwarm de oven voor op 165ÂșC. Smelt de boter. Snijd de sinaasappelrasp heel fijn. Meng in een kom de boter met de suiker, de bloem, het sinaasappelsap en de sinaasappel-rasp en de sesamzaadjes tot een beslag.
  2. Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het dun uit. Bak het in 5 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het afkoelen en breek het in grove stukken.
  3. Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees in een kom en roer de kokosmelk erdoor. Verdeel de kokossaus over 4 glazen kommen en schep in elke kom een bol slagroomijs. Steek de sesamstukken sesamkoekjes in het ijs en serveer direct.
Solo
Meer inspiratie

DessertNagerechtVegetarisch