Vanille-ijs met geconfijte appeltjes

32 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 8 bollen vanille-ijs
  • 4 bollen karamel-ijs
  • 1 kg appelen
  • 1 limoen
  • 1 steranijs
  • 25 g Solo
  • 50 g bruine suiker
  • 1 stokje vanille
  • 2 kruidnagels
  1. Schil de appelen en snij ze in schijfjes.
  2. Snij enkele fijne bandjes van de schil van de limoen en pers hem vervolgens.
  3. Laat wat Solo smelten in een pan en voeg er de appelen en de bruine suiker aan toe.
  4. Goed roeren en daarna gedurende 10 minuten op een middelmatig vuurtje laten sudderen met deksel op de pan.
  5. Verminder het vuur en voeg er de citroen, het gespleten vanillestokje , de anijsster en de kruidnagels aan toe.
  6. Laat dit alles gedurende 15 minuten sudderen. Af en toe roeren.
  7. Verwijder de specerijen.
  8. Verdeel de gekonfijte appelen over 4 borden en voeg daarna per bord nog 2 bolletjes Vanille ijs en 1 bolletje Karamel ijs toe.
  9. Werk af met een muntblaadje en wat schilletjes van de limoen.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerecht