Vanille-eilandjes met chocolade

27 15 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 8 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 100 g pure chocolade (70%)
  • 40 g pure chocolade, in stukjes
  • 50 ml donkere rum
  • 15 g fijngehakte geroosterde hazelnoten
  1. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs en werk het met de de lepel los.
  2. Meng de stukjes donkere chocolade erdoor.
  3. Schep bollen van het chocolade-ijsmengsel op een bakplaat bedekt met bakpapier. Vorm er met de achterkant van de lepel cirkels (eilandjes) van.
  4. Plaats de ijseilandjes een uur in de vriezer.
  5. Smelt de pure chocolade in een schaaltje boven een pan met kokend water.
  6. Giet de rum erbij en laat de chocolade dikker wordt.
  7. Serveer 2 of 3 eilandjes per persoon, overgoten met de chocolade-rumsaus. Bestrooi tenslotte met de fijngehakte geroosterde hazelnoten.
Carte d'Or
Meer inspiratie

DessertNagerecht