Vanille Cupcakes

5 30 5 5
Aantal personen:
  • 125 gram (on)gezouten roomboter
  • 125 gram witte basterd suiker (Albert Heyn)
  • 125 gram zelfrijzende bloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 theelepel vloeibare vanille extract
  • 1 merg van vanillestokje
  • 1 eetlepel volle melk
  • 4 eetlepels warm water
  • 10 papieren cupcake vormpjes
  • 1 cupcake bakplaat
  1. Oven voorverwarmen op 190 graden (boven- & onderwarmte).
  2. Alle ingrediƫnten op kamertemperatuur.
  3. De cupcake vormpjes in de bakplaat plaatsen.
  4. Roomboter en suiker mengen met de mixer op middelhoge stand.
  5. Losgeklopte eieren samen met het vanille extract en het merg van het vanillestokje bij het deeg voegen en kort vermengen met de mixer op middelhoge stand.
  6. Gezeefde bloem toevoegen en terug kort vermengen met de mixer op middelhoge stand.
  7. De eetlepels melk en warm water toevoegen en terug kort vermengen met de mixer op middelhoge stand.
  8. Met 2 eetlepels 2/3 van de vormpjes vullen (een grote eetlepel scheppen).
  9. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cupcakes 20 minuten op 190 graden. (Gelieve de oven tijdens het bakken niet te openen).
The Baking Fairy