Vanille cupcakes met Frambozen botercrème topping

23 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Voor 12 cupcakes :
  • 225 gr fijne basterdsuiker
  • 115 gr zachte boter ( ongezouten )
  • 2 grote eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 75 ml volle melk
  • Voor de topping :
  • 115 gr zachte boter ( ongezouten )
  • 115 gr frambozen confituur of ingedikte coulis
  • 1/2 tl vanille extract
  • 450 gr poedersuiker
  • 100 gr verse framboosjes ter garnering ( optioneel )
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats de cupcakevormpjes in de bakvorm . Meng de suiker en de boter in een mengkom met elektrische mixer tot een luchtige massa . Voeg de eieren en vanille toe en meng totdat alles tot een zachte crème gemengd is. Voeg de droge ingrediënten toe en mix ze op lage snelheid door elkaar. Voeg daarna langzaam de melk toe , niet te lang mixen . Lepel het mengsel in de cupcakevormpjes (ik doe dit met een ijslepel) en zorg ervoor dat de vormpjes voor ¾ gevuld zijn ,de cupcakes zullen nog rijzen . Bak ze 20 minuten af en laat ze 45 minuten afkoelen voordat de topping erop komt (anders smelt je topping) . Om de topping te maken, alle ingrediënten samenvoegen (behalve de verse frambozen, als je die gebruikt) en meng ze tot een zachte creme , doe dan de topping in een spuitzak met een grote stervormige punt en spuit de topping op de cupcakes . Daarna kun je de verse frambozen toevoegen ( optioneel ) Eet smakelijk :)
troubs