Vanille cupcake met chocolademousse topping

118 40 4 5
Aantal personen:
  • 220 g boter
  • 220 g kristalsuiker
  • 220 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • zout
  • 4 eieren
  • boter
  • 125 g pure chocolade
  1. Cupcakes:
  2. Klop de boter met de suiker tot alle suikerdeeltjes door de boter opgenomen zijn.
  3. Voeg er de eieren aan toe.
  4. Zeef de bloem boven het mengsel en roer/mix tot alles een mooi glad geheel vormt.
  5. Leg cupcakepapiertjes in een muffinvorm.
  6. Vul de cupcakepapiertjes voor 3/4e met het beslag.
  7. Bak de cupcakes gedurende 25 à 30 minuten op 180°C.
  8. Laat ze nadien afkoelen op een rooster.
  9. Chocomousse:
  10. Smelt de chocolade met een klontje boter au bain-marie of in de microgolfoven.
  11. Doe de eierdooiers bij de gesmolten chocolade en roer er snel doorheen met een houten lepel, zodat de eierdooiers niet stollen.
  12. Klop ondertussen de eiwitten stijf met een snufje zout.
  13. Meng eerst 1 à 2 eetlepels van het stijfgeklopte eiwit door het chocolademengsel, zodat het zachter wordt en het mengen gemakkelijker gaat.
  14. Schep daarna de rest van het eiwit voorzichtig door het mengsel.
  15. Laat de chocomousse enkele uren opstijven in de koelkast.
  16. Als de chocomousse opgesteven is en de cupcakes afgekoeld zijn kan je de mousse met een spuitzak op de cupcakes aanbrengen.
SarahGiebens