Video afspelen

Valentijn Cupcakes

46 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Basisingrediënten:

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g fijne suiker
  • 3 eieren
  • 150 g Solo Patisserie op kamertemperatuur

Extra:

  • zakje knikkers

Ingrediënten glazuur:

  • 100 g poedersuiker
  • beetje water

Decoratie:

  • 250 g rode rolfondant of suikerpasta of marsepein
  • uitsteekvormpje ‘hart’
  1. Weeg de suiker en de zachte Solo Patisserie. Doe beide in een mengkom en mix ze tot de suiker is opgelost. 
  2. Voeg de eieren toe en blijf mixen. Zeef het bakmeel en voeg toe. 
  3. Roer of mix tot je een glad cakebeslag hebt. 
  4. Verwarm je oven voor tot 180 °C.
  5. Plaats de cups in de holten van de bakvorm. Knel telkens een knikker tussen de papieren cup en de bakvorm. 
  6. Zo krijgen de cups een hartvorm.
  7. Lepel beslag in elke cup. Let op: Lepel ze half vol, zodat de cakes niet te veel rijzen en daardoor de hartvorm verdwijnt.
  8. Schuif de cakes in de oven en bak ze gedurende 20 minuten op 180 °C. Laat ze nadien afkoelen en verwijder de knikkers. 
  9. Bereid intussen de afwerking voor. Rol de rode rolfondant (suikerpasta/marsepein) uit tot een egaal vel van enkele millimeters dik
  10. Gebruik een hartvormig uitsteekvormpje om rode hartjes uit te steken. Per cupcake heb je één rood hartje nodig.
  11. Druppel een klein beetje water bij de poedersuiker. Blijf stevig roeren tot je een glazuur krijgt.
  12. Smeer een laagje kleverige glazuur op elke cake of dip de cakes in het potje met wit glazuur
  13. Kleef een rood hart bovenop elke cake.
  14. Vul een (kleine) spuitzak met suikerglazuur en versier de rode harten met streepjes, puntjes of witte hartjes.
Solo
Meer inspiratie

NagerechtVegetarisch