VALENTIJN chocoladecake

19 30 4 5
Aantal personen:
  • 7 stuks eieren
  • 350 gr suiker
  • 250 gr bloem
  • 250 gr boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 dl melk
  • 250 gr dessert chocolade
  1. oven voorverwarmen op 220 graden
  2. - scheid eieren- Klop de eigelen en de helft van de suiker tot schuim.
  3. - Klop de eiwitten en de andere helft van de suiker tot schuim.
  4. - Smelt de chocolade met de melk.
  5. - Smelt de boter en doe er de eigelen onder.
  6. - Voeg de bloem toe en de eiwitten.
  7. - Verdeel het deeg over 2 potten.
  8. - Doe onder 1 deel de gesmolten chocolade.
  9. - Doe het chocolademengsel terug bij het gewone deeg en roer een heel klein beetje.
  10. - Zet in de oven op 200 graden gedurende 10 minuten en op 180 graden gedurende 1 uur.
  11. - laat afkoelen en werk af met bloemsuiker
mama_layla