valencia rijst

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 1,25 kop langkorrelige rijst
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tl sinaasappelschil
  • 15 gram boter
  • 1,25 dl sinaasappelsap
  • 1,25 dl sherry
  • 3,75 dl kippenbouillon
  1. Laat de rijst 10 min weken in koud water,giet af en spoel goed af.Bak de ui goudbruin in olie en boter,voeg de rijst toe en zet het vuur laag.Roer de rijst 2 min.tot hij goudkleurig is.sinaasappelschil,sinaasappelsap,sherry en bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook brengen;eenmaal roeren.Afgedekt 8-10 min laten pruttelen op laag vuur tot bijna al het vocht is opgenomen.Van het vuur halen en 5 min afgedekt laten staan tot het vocht is opgenomen.Met een vork de rijst losroeren en opdienen.
sonja dj