Uitjes Monegask van mijn moeder

6 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 potje cocktail zilveruitjes ca 200 gr uitgelekt
  • 125 gr blanke rozijnen geweekt
  • 1/2 potje kappertjes
  • goede kwaliteit ketchup
  • 1 scheut zoete chilisaus
  1. Bij het snuffelen door enkele kookboeken kwam ik het tegen. Mijn moeders uitjes Monegask .Mijn moeder was een kei in het maken van salades en stoofpotten, maar een fijne biefstuk liet zij helaas te lang bakken in plaats van dat ding door de pan te slingeren. Wij hebben dus, als er eens biefstuk op het menu stond altijd "schoenzool" moeten eten helaas.
  2. Enfin een kei in salades , zei ik en deze is er eentje van.Bij het kijken naar de benodigde ingrediƫnten , bleek ik alles in huis te hebben. Dus meteen aan de slag.
  3. De uitgelekte uitjes, kappertjes en geweekte en ook uitgelekte blanke rozijnen in een kom doen.
  4. Daarop de ketchup en de gehele zwik door elkaar roeren tot een dikke saus. Dan naar smaak een scheut zoete chilisaus erdoor.
  5. Dat is alles. Ruim van te voren maken , zodat de smaken kunnen intrekken.
  6. Heerlijk als bijgerecht bij vlees, bij patatjes, bij een buffet.
  7. Afgedekt in de koelkast is dit gerecht redelijk lang te bewaren.
  8. Eigen recept en foto
Love to Cook