Uientaart

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 350 gr bloem
  • 1 zakje gist
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 4-5 grote uien/
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 150 gr bacon/katenspek
  • 250 ml zure room
  • 2 eieren
  • geraspte parmezaan
  • nootmuskaat
  1. gistdeeg maken
  2. bloem en gist vermengen en met olijfolie en 200 ml handwarm, 1 tl zout en water vermengen. Stevig kneden tot soepel deeg.
  3. Deeg afgedekt 45 min laten rusten.
  4. intussen uienbeleg bereiden: in halve ringen snijden, spek en paprika in reepjes. (naar keuze andere ingredienten toevoegen).
  5. olijfolie in pan verhitten, uienringen, paprika en spek bakken tot uien glazig zijn. Zout en peper toevoegen. Even laten afkoelen
  6. Zure room in kom vermengen met eieren, voldoende zout en nootmuskaat en door spekmengsel roeren.
  7. Oven voorverwarmen op 190gr. Bakplaat invetten; Deeg nogmaals kneden en uitrollen op met bloem bestoven werkblad.
  8. Deeg over bakplaat verdelen, uienbeleg erover verdelen
  9. In het midden van de oven 35 minuten bakken.
mdekappie