Twee kleuren aspergessoep met kruidenroom

3 25 5 5
Aantal personen:
  • 25 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • 1 liter asperge kookvocht
  • 2 groentebouillontabletten
  • 4 witte en 4 groene asperges
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 e fijngehakte verse kruiden( of dille,dragon,kervel)
  1. Kook beide aspergesoorten gaar. Smelt in een (soep)pan met dikke bodem de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten zachtjes mee, zonder te kleuren. Verkruimel de bouillontabletten boven de pan en breng de soep aan de kook.
  2. Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje en al roerende toe zodat een gladde soep ontstaat.
  3. Laat de soep 15 minuten op laag vuur trekken.
  4. Snijd de asperges in stukjes en warm ze 2-3 minuten zachtjes mee
  5. .Meng de crème fraîche met de knoflook, de kruiden en zout en peper naar smaak.
  6. Schep de soep in 4 kommen of diepe borden en schep er een lepel kruidenroom in.
Love to Cook