Twee keer een heerlijke bruschetta . ( met feta of mozzarella)

40 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 baguette bruin of wit in dikke sneetjes
  • 1/2 rode ui heel fijn gesnipperd
  • 2 teen knflook geperst
  • 75 gr kalamata olijven zonder pit in schijfjes
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el basilcumblaadjes verscheurd
  • 1 el vers gehakte oregano
  • 1 el platte peterselie gesnipperd
  • 2 dikke tomaten in stukjes
  • 200 gr feta verbrokkeld
  • 4 el gemale Parmezaanse kaas
  1. Een verrukkelijk toastje om gasten te verwelkomen. Veel werk is het niet, maar het smaakt fantastisch en de smaakbalans is uitstekend. Bovendien is het snel en makkelijk te maken .
  2. Leg de sneetjes baguette op een bakplaat met bakpapier .
  3. In een kom ui, knoflook, olijven, 2 eetlepels olijfolie, oregano, basilicum en peterselie met elkaar mengen.
  4. Voorzichtig de tomaat erdoor scheppen. De sneetjes met de tomaatmix beleggen en feta en Parmezaanse kaas erover strooien.
  5. Resterende olijfolie erover sprenkelen.
  6. Zet ze 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is en het brood licht geroosterd.
  7. BRUSCHETTA MT MOZZARELLA 12 stuks
  8. 1 baguette ,3 tomaten, zaad verwijderd en in stukjes 1 ui, fijngesneden ,1 teentje knoflook, gehakt ,1/2 theelepel gedroogde basilicum,
  9. 1/2 theelepel gedroogde oregano ,1 snufje zout , 1 mespuntje gemalen zwarte peper , 150 gr mozzarella, in plakjes
  10. In een kleine mengkom tomaat, ui, knoflook, basilicum, oregano, zout en peper grondig mengen. Afdekken en in de koelkast zetten.
  11. De oven voorverwarmen op 190°C
  12. Een stokbrood schuin in 12 plakken snijden. Het brood over een bakplaat verdelen en 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. De ovenstand verlagen naar 125°C
  13. Het tomatenmengsel gelijkmatig over het brood verdelen en deze vervolgens beleggen met plakjes mozzarella. De bakplaat in de oven schuiven en bakken tot de kaas smelt en zich over de tomaat verspreid heeft (ong. 2 minuten). Direct serveren.
  14. Bron All recipes
Love to Cook