Turkse gehaktballetjes - Köfte

23 45 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: 4 sneetjes oud brood zonder korst, 1 grote fijngesneden ui, ½ theelepel gemalen komijn, ½ theelepel gedroogde munt, ¼ theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel fijngesneden platte peterselie, 2 teentjes geperste knoflook, 750 gr. lamsgehakt, zout, peper, 2 theelepels olijfolie.
  2. Bereiding: Het brood 5 minuten in water weken, goed uitknijpen en fijnprakken. Het brood, ui, munt, paprikapoeder, peterselie, knoflook, gehakt, 2 theelepels zout en ½ theelepel gemalenpeper mengen en tot een glad mengsel kneden. Van het gehaktmengsel 30 kleine balletjes rollen. De balletjes iets plat drukken, bestrijken met olijfolie en in een grillpan of op de barbecue (of in een koekenpan in olie) in 10- 15 minuten rondom bruin bakken. Lekker met pitabrood.
Theoke_1
Meer inspiratie

VleesVoorgerechtHerfst