Turks broodje met knoflook-tomatenspread en komkommer

8 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 100 gram tomaten
  • 2 eetlepel Becel pro-activ
  • 1 geroosterde paprika uit pot
  • 1 kwart komkommer
  • 0,5 klein Turks brood
  • 8 plakken rosbief
  • 2 eetlepel fijngesneden muntblaadjes
  1. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  2. Pel en pers de knoflook en meng met de ketchup en de tomatenblokjes. Roer er de Becel pro-activ en peper naar smaak door.
  3. Spoel de paprika af onder stromend water, laat uitlekken en snijd in dunne repen.
  4. Was en snijd de komkommer in plakjes.
  5. Snijd het brood in punten en snijd deze open. Bestrijk het brood met de knoflook-tomatenspread.
  6. Verdeel er de rosbief, de repen paprika, de komkommer en peper naar smaak over.
  7. Garneer met de munt en sluit de broodpunten. Serveer direct.
Piet Goossens