Turks brood met gegrilde groenten en een topping van tomaten en bruine bonen

4 20 5 5
Aantal personen:
  • 1 courgette (of 1/2 courgette en ½ aubergine)
  • 1 gele paprika
  • 125 gram kerstomaten
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 gemengd tuiltje verse kruiden (bijv. dille, bieslook en/of peterselie
  • 10 g) undefined undefined
  • 4 theelepel Becel pro.activ Délice
  • 2 eetlepels 40g bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt (uit blik)
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 lente-uitje
  • 1 groot Turks brood
  1. Extra: handmixer
  2. Verwarm de oven voor.
  3. Snijd de courgette in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd hem in repen. Halveer de kerstomaten.
  4. Bestrijk de groenten lichtjes met de olijfolie en zet ze enkele minuten onder de grill tot ze goudbruin kleuren. Draai ze nu en dan om. Geef er een draai over met de zwarte pepermolen. Halveer de plakjes courgette. Je kan ze warm of koud verwerken.
  5. Hak de kruiden grof. Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken. Week de zongedroogde tomaten in water.
  6. Meng de Becel pro.activ, bruine bonen, zongedroogde tomaten en het lente-uitje met de handmixer. Voeg de helft van de kruiden toe en breng op smaak met zwarte peper.
  7. Verdeel het Turks brood in twee en leg het op 2 borden. Spreid de topping van tomaten en bonen erover uit. Schik daarop de gegrilde groenten. Strooi de resterende kruiden erover en wat zwarte peper. Dichtvouwen en meteen opdienen.
Piet Goossens