Tulpjes van gerolde cacaopannenkoeken gevuld met chocolademousse

306 40 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 125 g bloem
  • 30 g poedersuiker
  • 1 snufje zout
  • 3 cll melk
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • olie
  • 1 ei
  • 60 g in stukjes gesneden Solo
  • 30 g poedersuiker
  • 200 g chocolade (met hoog cacaogehalte)
  • 4 eieren
  1. Laat de chocolade en de Solo au bain-marie of in de magnetron smelten en roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.
  2. Breek de eieren en scheid het wit van het geel.
  3. Klop de eierdooiers met de poedersuiker tot een
  4. wit mengsel.
  5. Klop de eiwitten met een snuifje poedersuiker op tot schuim.
  6. Meng de gesmolten chocolade en het opgeklopt eiwit door het mengsel met de eierdooiers.
  7. Zet gedurende 2 uur koel.
  8. Meng de bloem, de suiker en het zout in een schotel.
  9. Maak een kuiltje, doe er het ei en de eierdooier in en meng beetje bij beetje met de melk.
  10. Voeg, als het deeg glad is, de gezeefde cacao toe.
  11. Meng goed en laat dit 1 uur rusten.
  12. Voeg wat melk toe vóór gebruik als het deeg te dik geworden is.
  13. Bak 12 pannenkoeken in een pan met wat Solo.
  14. Rol de pannenkoeken 2 per 2 in hoorntjes en schik ze in glazen op voet.
  15. Vul de pannenkoeken met chocolademousse.
Solo