Truffeltaart

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr goede pure chocolade
  • 6 dl slagroom
  • 3 afgestreken el fijne suiker
  • 1 borrelglas amaretto of cognac
  • 1 pak bastognekoeken
  • 150 gr roomboter
  • cacaopoeder
  • springvorm ( 27 cm)
  1. "Wie zoiets prachtigs, heerlijks en moeilijks kan maken verdient diep respect." In werkelijkheid is de bereiding van de taart een fluitje van een cent, maar smaakt hij wel degelijk alsof hij van een peperdure patissier komt.
  2. Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm, zodat de bodem bedekt is.
  3. Vermorzel de bastognekoeken (met een deegroller of in een keukenmachine).
  4. Smelt de boter (niet te heet) en roer die door de kruimels.. Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk glad, druk aan en zet het even (15 min) in de vriezer.
  5. Klop intussen de slagroom stijf met de suiker.
  6. Breek de chocola in stukjes en smelt deze niet te heet (magnetron of au bain marie) tot een dikke lauwe saus.
  7. Giet de gesmolten chocola al kloppend met de mixer in 1 keer snel bij de slagroom. Klop door tot alles vermengd is. Klop dan pas de likeur erdoor, en giet het mengsel in de vorm. Laat de hele nacht in de koelkast opstijven.
  8. Zeef er een laagje cacao over !
Love to Cook