TRUFFELTAART VAN MARIJKE

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 BISCUIT
  • 1 LITER ROOM 40 procent vet
  • 150 GRAM BLOEMSUIKER
  • 200 GRAM BLOKCHOCOLADE(fondant, hoog cacoa-gehalte)
  • chocoladeschilfers van melkchocolade
  1. klop 9 dl room met de 150 gr suiker heel stijf tot slagroom
  2. verwarm de overige room lichtjes en smelt hierin de blokchocolade, laten afkoelen
  3. dit mengseltjes goed roeren tot een glad donkerbruin papje
  4. mengsel bij de slagroom gieten, goed ondereen roeren en in de frigo laten opstijven
  5. de biscuit in 3 of 4 lagen snijden, horizontaal
  6. bestrijk de snijvlakken met de chocoladeroom en zet de lagen terug op elkaar
  7. ook de bovenkant van de biscuit en rondom volledig met de room bedekken
  8. overal chocoladeschilfers aanbrengen, ziet eruit als een grote truffel
  9. de taart 1 nacht in de frigo laten opstijven
  10. kan bewaard worden in de diepvries
marijkeclaeys