Trifle van appel en mascarpone

11 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 appelen
  • 1/2 citroen (enkel het sap)
  • 1 sinaasappel (enkel het sap)
  • 1 el honing
  • 2 cl sinaasappellikeur (grand marnier, Amaretto..)
  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml room, opgeklopt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje kaneelpoeder
  • snuifje kardemompoeder
  • amaretti-koekjes, verkruimeld
  1. Schil de appelen, verwijder klokhuis, snij in kwartjes, dan in blokjes.
  2. Breng de appelblokjes met de honing en het citroensap onder deksel aan de kook.
  3. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  4. Meng het sinaasappelsap met de likeur, roer er de verkruimelde koekjes door, hou wel 1 eetlepel apart als garnering.
  5. Roer de vanillesuiker, kaneel en kardemom door de mascarpone, spatel de opgeklopte room erdoor.
  6. Hou 1 eetlepel appelblokjes apart als garnering.
  7. Vul hoge dessertglaasjes afwisselend met een laagje koekjes, laagje mascarponecrème en en laagje appelblokjes (trifle = laagjes).
  8. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  9. Garneer net voor het serveren met appelblokjes en verkruimelde koekjes.
Victor S.