triangle's

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram varkens runds gehakt
  • 1 bakje gerookt spek
  • 1 ui
  • 10 blaadjes bladerdeeg
  • zout
  • peper
  • look
  • kippenkruiden
  • 1 kommetje water
  • 1 eidooier
  1. Neem een wok pan met boter en bak daar je gehakt, spek en fijn gesneden uitje in
  2. Doe er zout, peper, lookpoeder of een klein teentje gesnipperde look in met kippenkruiden, al de kruiden met de zelfde hoeveelheid kruiden.
  3. als dat klaar is laat je het vlees afkoelen
  4. dan leg je de bladerdeeg blaadjes op tafel met het papiertje aan de bovenkant, trek er de papiertjes af en neem een kommetje water en een kommetje met een eigeel in en een lepeltje water, goed roeren en een borsteltje klaarleggen voor later
  5. maak de randen van de bladerdeeg nat met je vinger of borsteltje, leg er aan één kant vlees op en vouw het dicht in een driehoekje
  6. Met de achterkant van een vork maak je de zijkanten goed dicht en doe je er eigeel over aan de bovenkant en leg het op de ovenplaat.
  7. Doe ze zo alle 10
  8. Dan de oven 5 minuten laten voor verwarmen op 200 graden
  9. Zet de ovenplaat in de oven een 20 minuten op 200 graden en de hapjes zijn klaar!
  10. Ideaal voor 's avonds aan de tv
Ann Hollanders
Meer inspiratie

BelgischVleesAperitiefhapje