Trapani rigatoni met pancetta

9 20 5 5
Aantal personen:
  • 300 gr rigatonin (pasta)
  • 1 rode peper
  • 1 bakje cherrytomaten (250 gr)
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 1/2 pakje pancetta (a 80 gr)
  • 40 gr parmezaanse kaas
  1. . Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de peper en rol tussen uw handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes. Doe de tomaten, knoflook, peper en 2 el olie in de keukenmachine en pureer. Houd apart. Houd 4 plakjes pancetta achter en snijd de rest in kleine stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes spek 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het tomatenmengsel en de helft van het basilicum toe. Draai het vuur laag. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de 4 achtergehouden plakjes pancetta in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de pasta af en meng met het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en een beetje zout (de pancetta is al zout). Serveer met de kaas, plakjes pancetta en de rest van het basilicum.
Marjootje