Tournedos met kalfszwezeriken en aardappelchips

215 270 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • Voor de marinade:
  • 1 fijngehakte wortel
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 geschilde sinaasappel in stukjes
  • 0.5 l rode wijn
  • rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • Voor het gerecht:
  • 20 witte peperbolletjes
  • 2 aardappelen
  • 4 tournedos van rund
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 120 g kalfszwezeriken
  • 120 g dooierzwammen
  1. Maak de marinade door alle ingrediënten in een ovenschaal te doen. Leg de tournedos erin, dek af en laat 4 uur in de koelkast marineren.
  2. Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Frituur ze goudbruin op 180°C.
  3. Verhit 3 eetlepels Solo in een pan en bak de gemarineerde tournedos totdat ze de perfecte cuisson hebben. Blus op dat moment het vlees met de gezeefde marinade en laat inkoken.
  4. Kook de kalfszwezeriken 5 à 6 minuten in gezouten water.
  5. Verwijder eventueel de velletjes, en bak kort aan in een hete pan met 2 eetlepels Solo.
  6. Dresseer de tournedos met de zwezeriken en zwammen op het bord en serveer met de aardappelchips.
Solo