Tournedos in rode wijnsaus

8 30 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten:
  2. 4 tournedos van 200 tot 250gr per stuk.
  3. 1 theelepel rozemarijn
  4. 100 gr. boter
  5. 1/2 dl rode wijn (Cotes du Rhone)
  6. 2 bouillonblokjes
  7. 2dl slagroom
  8. 1theelepel sojasaus
  9. 1eetlepel tomatenpuree
  10. Bereiding:
  11. Bestrooi het vlees met peper, zout en rozemarijn. Verhit ineen pan de boter tot het schuim wegtrekt. Bak het vlees aan iedere kant 2 à 3 minuten. Haal het vlees uit de panen houd het warm in een oven op de laagste stand of leg het op een warm bord. Schenk de wijn met het bouillonblokje in de pan en laat dit 3 minuten koken. Voeg de room, sojasaus en tomatenpuree toe en laat de saus nog 2 à 3 minuten op een flink vuur koken. Schenk de saus over het vlees. Verrukkelijk met gebakken aardappeltjes, verse salade en een glas Cotes du Rhone.
  12. Smakelijk!
Theoke_1