Tourain blanchi

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 l gevogeltebouillong
  • 3 el ganzenvet
  • 2 el bloem
  • 1 scheutje rode wijnazijn
  • 2 witte uien
  • 6 à 8 teentjes knoflook ontkiemd
  • 4 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • 1 busseltje bieslook
  • oud brood
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zeezout
  1. Snijd het brood in blokjes en kleur de broodkorstjes in de oijfolie, laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Pel en snijd de uien in fijne ringen, snipper deknoflook fijn.
  3. Breng de gevogeltebouillon aan de kook.
  4. Stoof de uien en de knfolook glazig in het ganzenvet. Bestrooi met de bloem wanneer de uien zacht zijn.
  5. Giet de hete bouillon al roerende bij de uien en laat 4 à 5 minuten doorkoken, roer er vervolgens de eiwitten door met een garde en breng de soep op smaak met de azijn, zeezout en peper van de molen.
  6. Verdeel de eierdooiers over 4 diepe borden en overgiet, aan tafel, met de soep. Serveer met de broodkorstjes en eventueel met wat fijngesnipperde bieslook.
stey