Toscaanse panzanella

9 15 5 5
Aantal personen:
  • 400 gr tomaten zonder zaad in stukjes
  • 1 komkommer geschild en zaad verwijderd
  • 1 rode ui in dunne plakjes gesneden
  • 2 el vers gesneden basilicum
  • 55 gr kappertjes afgespoeld
  • 2 el rode wijnazijn
  • 125 ml goede olijfolie
  • peper en zout
  • vers gesneden peterselie ter garnering
  • 2 ciabatta
  1. Panzanella is een voorgerecht uit de Italiaanse keuken van oud brood, doordrenkt met gesneden tomaat, gekruid met basilicum en vinaigrette. Het stamt uit de armeluiskeuken en was bedoeld om goedkoop restjes op te maken, vergelijk de Nederlandse broodpap.
  2. Haal met een scherp mes de korst van het oud brood en breek het in stukjes.
  3. Meng alle ingrediƫnten in een grote kom en dek deze af met keukenfolie. Laat de panzanella minstens 1, tot maximaal 12 uur marineren. Zet de panzanella tijdens het marineren niet in de koeling.
  4. Serveer de panzanella op kamertemperatuur gegarneerd met wat verse peterselie en ciabatta of Turks brood.
  5. BRON homingtomaten
Love to Cook