Toscaanse bloemkoolsoep

1 25 5 5
Aantal personen:
  • 350 gr bloemkoolroosjes en stonkjes in kleine stukjes
  • 7oo ml groentebouillon van 1 1/2 blok
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 2 tomaten zonder vel in blokjes
  • 4 tl groene pesto ( potje) zelfgemaakt
  • 4 blaadjes verse basilicum gesnipperd
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • peper uit de molen
  • 4 hele blaadjes basilicum
  • 4 el kruiden croutons zelfgemaakt ( kant en klaar)
  1. Een week of 3 geleden aten we deze soep tijdens een lunch en aangezien manlief geheel niet gecharmeerd is van bloemkool, was deze soep een succes. Dus... ff googelen en onderstaand recept gevonden en gemaakt.
  2. Verwarm 1 el olijfolie in de pan en fruit de klein gesnipperde sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de roosjes bloemkool en de stronkjes toe en bak 4 minuten mee.
  3. Voeg de tomaatblokjes toe en roer alles goed om.
  4. Voeg de groentebouillon toe en laat de soep ca 10 minuten met het deksel op de pan zachtjes pruttelen en garen.
  5. Puree de soep met de staafmixer en giet de wijn en de kookroom erbij en de 4 gesnipperde basilicumblaadjes.
  6. Breng de soep verder op smaak met peper uit de molen en breng opnieuw aan de kook.
  7. Serveer de hete soep in voorverwarmde soepborden of kommen en garneer de soep met 1 blaadje basilicum, 1 theelepeltje pesto en 1 eetlepel kruiden croutons.
  8. Met het " Gemakkelijk vegetarisch Italiaans ovenbroodje" uit mijn schrift een complete verantwoorde vegetarische maaltijd.
Love to Cook