toscaans rundvlees

3 130 0 5
Aantal personen:
  • 900 gram rundvlees (in blokjes gesneden)
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje iook
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 5 dl rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • bloem
  • pezo naar smaak
  1. de vleesblokjes door de bloem wentelen.
  2. de olie in een stoofpan verhitten en look,vlees en rozemarijn eraan toevoegen. het vlees rondom bruin braden.
  3. de inhoud van de pan blussen met rode wijn en zoveel water dat het vlees bedekt is.(wijn en water niet op het vlees gieten, maar langs de rand van de pan)
  4. tomaten in stukjes snijden en toevoegen.
  5. tomatenpuree toevoegen, het geheel met pezo op smaak brengen,.
  6. deksel op de pan en ongeveer 2 uur zadht laten stoven.
  7. roer af en toe en controleer of er genoeg vocht is. indien nodig wat water toevoegen.
wullum