Toscaans gehaktbrood met zongedroogde tomaatjes en olijven

463 0 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg gemengd varkens-rundsgehakt
  • 2 droge pistolets of 3 sneetjes droog en ontkorst witbrood
  • 1 sjalot
  • 1 dikke ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 50 g zongedroogde tomaatjes, op olijfolie
  • 50 g zwarte olijven, ontpit
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el verse tijm, gehakt
  • 1 el verse rozemarijn, gehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 el Solo
  • peper, zout
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Versnipper de ui en de sjalot. Pel het teentje knoflook en wrijf het fijn.
  3. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en stoof er de sjalot, de ui en de knoflook twee minuutjes in aan. Haal de pan van het vuur.
  4. Verwijder de korst van de pistolets of het witbrood en verkruimel het witte gedeelte in een ruime kom.
  5. Maak het gehakt los met een vork en voeg het toe aan het broodkruim. Voeg daarna de sjalot, de ui, de knoflook en het ei toe. Was je handen en kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  6. Hak de olijven en de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg ze toe aan het gehaktmengsel. Hak de rozemarijn en de tijm zeer fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Kruid af met een eetlepel gerookt paprikapoeder, een theelepel oregano, peper en zout. Kneed alles nog een laatste keer door.
  7. Vorm een langwerpig ‘broodje’ van het gehakt.
  8. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en laat het gehaktbrood aan alle kanten bruin bakken. Vet intussen een langwerpige cakevorm in met Solo. Neem het gehaktbrood uit de pan en leg het in de cakevorm. Leg nog een paar klontjes Solo op het gehaktbrood en laat het ongeveer 40 minuten garen in de oven.
  9. Serveer in plakjes, warm of koud.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht