tortilla rolletjes met ham

16 10 5 5
Aantal personen:
  • 6 wraps
  • zout
  • peper
  • een paar lichtgroene slablaadjes uit het hart van kropsla
  • 2 plakken achterham, dun gesneden
  • 250 gram verse roomkaas
  • 5-6 eetlepels creme fraiche
  • 4 eetlepels fijngesneden lente-ui
  • 6 eetlepels kleine basilicumblaadjes
  1. Verwijder de nerven uit de slablaadjes en verdeel de blaadjes, elkaar een beetje overlappend over de wraps.
  2. Leg hierop de plakken ham, ze mogen elkaar ook iets overlappen.
  3. Roer de roomkaas los en meng er de creme fraiche, zout, peper en de lente-ui erdoor.
  4. Strijk het roomkaasmengsel in een dikke laag over de ham en leg de basilicum erop.
  5. Rol de wraps op tot stevige pakketjes.
  6. Vouw de zijkanten naar binnen zodat er dichte rolletjes ontstaan.
  7. Snijd de wraps voor het serveren schuin doormidden.
arne beckerson