Tortilla met paprika en ham

8 10 1 5
Aantal personen:
  • 3 kl olijfolie
  • 1/4 stuk rode paprika
  • 2 porties lente-uitjes
  • 1 handvol waterkers (alternatief spinazie)
  • 100 g aardappelen
  • 25 g ham
  • 2 middelgroot ei
  • 2 el melk (mager)
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje zwarte peper
  1. Doe de olie in een anti-aanbakpan. Voeg de paprika en lente-uitjes toe en bak het geheel 2 minuten. Doe de waterkers erbij en roer de ingrediënten kort nog even door.
  2. * Neem de pan van het vuur en leg de stukjes aardappel erin. Verdeel de ham over de aardappelen.
  3. * Doe de eieren en melk in een kom en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in de pan. Laat het op zacht vuur in ongeveer 4-5 minuten stollen.
  4. * Maak de tortilla met een scherp mes voorzichtig los van de pan en leg op een bord. Serveer met een gemengde salade.
vatteke