Tortilla met geroosterde sjalotjes en pancetta

333 45 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • gehakte peterselie
  • zout
  • 1 eetlepel Solo
  • 30 g pancetta in dobbelsteentjes
  • 3 sjalotjes (gepeld en in vier partjes gesneden)
  • 2 aardappelen
  • 6 eieren
  • peper
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (stand 6).
  2. Pel de sjalotten en de aardappelen. Snipper de sjalot fijn en snijd de aardappelen in schijfjes.
  3. Stoof de sjalotes aan in de helft van de Solo.
  4. Verhit de resterende Solo in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de pancetta toe.
  5. Bak tot deze bruin begint te worden, voeg de aardappel en de sjalotjes toe en bak tot alles gaar is.
  6. Klop de eieren los met peper en zout en voeg ze in de pan toe samen met de peterselie.
  7. Bak tot de tortilla aan de onderkant gestold is en zet dan onder de grill tot de tortilla helemaal is gestold.
  8. Laat afkoelen en pak in voor de picknick, in zijn geheel of in punten gesneden.
Solo