Tortilla met boerenkool en worst

6 45 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 6 worstjes (merguez of chipolata, wat jij lekker vindt)
  • 350 gr boerenkool
  • 6 eitjes
  • 5 kerstomaatjes
  • 1 el Solo wikkel
  1. Schil eerst de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze een zevental minuutjes en giet af.
  2. Verhit een eetlepel Solo in de pan en fruit de fijngesneden uien hierin. Je voegt de aardappelschijfjes toe en bak ze mee, samen met de in stukjes gesneden worstjes.
  3. Maak de boerenkool schoon en kook de bladeren in een kwartiertje gaar in lichtgezouten kokend water. Duw met behulp van een zeef het overtollige water eruit.
  4. Kluts de eieren en voeg de boerenkool eraan toe. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg het mensgsel van kool en ei bij de aardappelen en de worstjes in de pan. Leg er de gehalveerde kerstomaatjes bovenop en laat het geheel nog een kwartiertje (of totdat het ei helemaal gestold is) rustig bakken met het deksel op de pan.
  6. Lekker! Je kan deze tortilla bovendien perfect bewaren en de restjes voor de lunch van de dag nadien gebruiken. Ook koud smaak dit gerecht overheerlijk…
roeckiesworld