Tortelloni met paddenstoelen - groentesaus en 2 variaties

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 250 gr gemengde paddenstoelen in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1 zak tortelloni al prosciutto crudo (met rauwe ham, zak à 250 g, Grand’ Italia)
  • 1 handje verse peterselie gehakt
  • 3 el geraspte belegen kaas
  • 1 ui gesnipperd
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1/2 courgette in blokjes
  1. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak de knoflook en de ui op zacht vuur glazig haal uit de pan en zet even opzij.
  2. Bak in dezelfde pan de in plakjes gesneden paddenstoelen op hoog vuur circa 3 minuten. Haal uit de pan en voeg toe aan de ui en knoflook.
  3. Roerbak dan de paprika en de courgette circa 5 minuten.
  4. Voeg de ui en paddenstoelenmengsel toe en het blikje tomatenblokjes. maak op smaak met peper en zout en laat enkele minuten pruttelen, zodat alles gaar wordt en de smaken zich kunnen vermengen.
  5. Kook de tortelloni volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Verdeel de uitgelekte tortelloni over 2 borden. Leg er de saus op en garneer het gerecht met de gesnipperde bladpeterselie en de geraspte kaas.
  7. Variatie 1: maak een vegetarische variant met tortelloni verdi of tortelloni con formaggio e noci (beide verkrijgbaar bij AH). Vervang de peterselie door enkele handen rucola.
  8. Variatie 2: met prei en geitenkaas. Vervang de paddenstoelen door 300 g preiringen. Bestrooi de pasta met verkruimelde geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht