Tortellini met champignons, bosui en spekjes

61 30 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr spekblokjes
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 klontje solo
  • 2 bosuien
  • 250 gr champignons
  • 2 dl room
  • 500 gr tortellini(koelvak lidl)
  • 1 blokje kippebouillon(knorr)
  • peper om af te kruiden
  1. Bak de spekblokjes 5 minuten op een hoog vuur zonder vetstof.
  2. Spek even apart zetten in diepbord. 2 dl water in pan doen en even opkoken, binden met een beetje maïzena, in tas of maatbeker gieten.
  3. Solo smelten fijngesneden bosuien, ook groen, stoven gedurende 2 minuten, fijngesneden champignons ook meestoven, room toevoegen, kippebouillonblokje, gebonden spekvocht en spekjes terug bijvoegen, goed opkoken en afkruiden met peper.
  4. tortellini koken in gezouten water,(kookduur volgens verpakking 3-5 minuten) afgieten en vermengen met de saus.
  5. Smakelijk!
kookaholic