Torentje van vanillekoekjes en Eburon-zachtfruit

5 30 0 5
Aantal personen:
  • frambozen
  • bosbessen
  • bramen
  • rode bes
  • 100 GR gesmolten boter
  • 100 GR bloem
  • 100 GR eiwit
  • 100 GR suiker
  • 1 vanillestok
  • banketbakkersroom
  • slagroom
  • amandelroom of amaretto
  • coulis van frambozen
  1. Maak een beslag van de boter, eiwitten, suiker, bloem en de pitjes van de vanillestok.
  2. Maak rondjes van ongeveer 6CM doorsnede met het beslag, op een met boterpapier bedekte bakplaat. Bak deze gedurende 4 tot 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat de koekjes afkoelen en haal ze van de bakplaat.
  3. Klop wat banketbakkersroom los en meng er dezelfde hoeveelheid geklopte room onder. Smaak af met amandelroom of amaretto.
  4. Maak een torentje met het Eburonfruit, de koekjes en de room. Bouw het torentje zodanig op dat er kleurvariatie in zit.
  5. Werk af met een mooi takje rode bes en een takje verse munt.
  6. Schik de frambozencoulis naar eigen creativiteit op het bord.
  7. TIP
  8. Er mag ook vanillesuiker gebruikt worden als er geen vanillestok voorhanden is.
NelekeP