Tonijnspiesjes met paprikaboter

5 30 2 5
Aantal personen:
  • 4 tonijnsteaks (± 150 g elk)
  • 4 minipaprika's (rood, geel, groen, oranje)
  • citroensap
  • peper uit de molen en zout
  • 2,5 dl olijfolie extra vierge
  • 2 rode paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper
  1. . Spoel en halveer de rode paprika's. Verwijder de zaadlijsten. Stoom de paprikahelften ongeveer 10 minuten, tot het vel makkelijk
  2. loskomt. Snij ze in kleine stukjes en pureer ze, met de gepelde knoflook en de olijfolie. Zet koel weg, maar niet in de koelkast.
  3. Spoel de minipaprika's, snij ze in kwartjes. Snij de tonijn in blokjes. Besprenkel ze met citroensap. Prik de vis en de paprikakwartjes op
  4. houten spiesjes.
  5. Stoom de spiesjes 3 tot 5 minuten. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer meteen, met de paprikapesto apart in een kommetje.
  6. Lekker met tagliatelle. En ja, ook pasta kan gestoomd worden! Wel één voorwaarde: hij moet vers zijn (dus zelfgemaakt of uit de koelafdeling).
NelekeP