Tonijnsalade

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 blik tonijn (groot)
  • 50 gram olijven(groen of zwarte)
  • 3 kleine tomaten
  • 200 gram gekookte sperziebonen
  • 1/2 krop sla (liefst ijsbergsla)
  • 1/3 dl olijfolie
  • 1/8 dl witte wijnazijn
  • 1/2 thl mosterd
  • peper, zout
  • peterselie
  1. Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  2. Halveer de olijven en haal de pitten eruit.
  3. Snijd de tomaten in smalle partjes en de sperziebonen in stukjes.
  4. Was de slabladen en sla ze droog.
  5. Maak een sausje van de olie, de azijn en de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  6. Vermeng in een slakom alle ingrediƫnten behalve de slabladen en laat een uurtje staan.
  7. Bedek de schaal met de sla, schep de tonijnsalade erop en garneer met toefjes peterselie.
mamaji