Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas

12 15 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • veldsla of andere groene sla
  • 225 g tonijn in olie, uitgelekt
  • 150 g kerstomaten
  • bieslook
  • 150 g witte bonen (blik)
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 60 g Parmigiano kaas in 1 stuk
  1. Was en droog de sla en doe deze in een slakom.
  2. Prik de tonijn in stukjes met een vork. Halveer de tomaten.
  3. Hak het bieslook fijn en voeg het samen met de bonen, tonijn, tomaten bij de sla en meng zachtjes.
  4. Breng op smaak met Extra Vergine olijfolie, peper en zout.
  5. Schaaf de Parmezaan in brede schaafsels en strooi over de sla.
  6. Onmiddellijk opdienen met wat Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansSaladeHoofdgerecht