Tonijnsalade all'Abruzzese

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 150 g tonijn uit blik op olie, uitgelekt
  • 8 ansjovislilets
  • 300 g jonge courgettes in stukjes
  • 200 g sperziebonen, afgehaald
  • 200 g tomaten
  • 1 paprika in dunne repen
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • basilicumblaadjes, gescheurd
  • 1 theel gedroogde oregano
  • chilipepers, fijngehakt
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 eetl wijnazijn
  • zout & peper
  1. Kook de sperziebonen in kokend water met zout al dente, giet ze af en laat afkoelen. Doe hetzelfde met de courgettes.
  2. Snijd de tomaten in parten en verwijder de pitjes.
  3. Doe courgette, sperziebonen, tomaten, paprika en ui in 1 schaal. Breek de tonijn in stukjes en doe ze met de ansjovis, kruiden en chilipeper bij de groenten.
  4. Meng alles met de olijfolie, gevolgd door de azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Eet de salade op kamertemperatuur.
brubru