Tonijnfilet met sojascheuten

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 6 el Japanse sojasaus (kikkoman)
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 el sesamolie
  • 4 rode-tonijnfilets, elk 150 gr
  • olijfolie
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 gr sojascheuten
  • 150 gr doperwten (diepvries)
  • solo, bakken en braden
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  1. Maak een marinade van de sojasaus, het sinaasappelsap en de sesamolie en laat de visfilets hierin 30 minuten marineren.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  3. Haal de filets uit de marinade en dep droog.
  4. Verhit in een pan 4 el olijfolie en bak de filets aan beide kanten aan gedurende 8 minuten, het mag binnenin nog rosé zijn.
  5. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Stoof in dezelfde pan de champignons, de sojascheuten en de doperwtjes in een eetlepel solo, kruid met pezo.
  7. Voeg de marinade toe en stoof 4 minuten.
  8. Dresseer de visfilets en de groenten op 4 warme borden, bestrooi met sesamzaadjes en dien op met gekookte aardappelen.
Victor S.