Tonijncocktail

284 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 5 eetlepels Bertolli mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 koffielepels cognac of whisky
  • 200 g tonijn in eigen nat uitgelekt en in flinters
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 5 ansjovisfilets afgespoeld uitgelekt en in kleine stukjes gesneden
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 2 tomaten
  • 2 avocado's
  • 2 eetlepels citroensap
  • 0.5 koffielepel zacht paprikapoeder
  • 2 eetlepels kappertjes
  • peper
  • zout (bij voorkeur fleur de s
  • 4 takjes peterselie
  • 4 schijfjes citroen
  1. Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan en haal het vel eraf. Verwijder de pitjes en hak de tomaat in kleine blokjes. Zet opzij.
  2. Neem de avocado en snij hem in de helft tegen de pit aan. De twee helften lichtjes in tegenovergestelde richting draaien en van elkaar scheiden. Verwijder de pit door er met een mes een korte, stevige tik in te geven en licht te draaien.
  3. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij het in kleine blokjes. Sprenkel het citroensap over de blokjes avocado en zet opzij.
  4. Doe de mayonaise in een schaal en voeg daarbij de ketchup, de cognac en het paprikapoeder. Roer dit goed door elkaar en giet het bij de tonijn. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem 4 mooie glazen en verdeel alle ingrediƫnten voor de cocktail gelijkmatig over de glazen. Werk in laagjes en begin met een laagje avocadoblokjes. Eindig met de cocktailsaus.
  6. Garneer de glazen met een schijfje citroen en een takje peterselie.
Solo