TONIJN met GEKARAMELISEERDE UIEN en MELOEN.

2 15 2 5
Aantal personen:
  • 2 stukken tonijn van 150 gram
  • 1 eetl olijfolir
  • 10-20 kleine uitjes, afhankelijk van de grootte
  • 1 zoete meloen
  • 1 eetl cider-azijn
  • gemalen gember, [djahe ]
  • voor de vinaigrette
  • 1 eetl verse peterselie
  • handje vol kleine augurken
  • 1 eetl olijfolie
  1. Maak de vinaigrette door de peterselie samen met de
  2. olie en de augurkjes te pureren staafmixer.
  3. Eventueel wat water toevoegen om er saus van te maken.
  4. Lekker over de tonijn is een beetje olie met daarin fijn gestampte rode peperkorrels (stamper met vijzel)
  5. .
  6. Verwarm 1eetl. olie in een koekenpan, doe de uitjes erin en bak ze op zacht vuur ,goed omscheppend in 15 tot 20 minuten zacht en goudbruin.
  7. Tijd is erg afhankelijk van grootte uien dus let goed op.
  8. Haal uit de meloen 15 tot 20 kleine bolletjes.. Voeg ze bij de uien en schudt ze door elkaar tot ze goed heet zijn
  9. Voeg een scheutje ciderazijn en wat zout en peper toe. Van het
  10. vuur halen.
  11. Strooi wat zout en een beetje gemberpoeder over de stukken tonijn.
  12. Het bakken van tonijn is een vak apart.
  13. .
  14. Eigenlijk is tonijn het lekkerst wanneer je de vis zo kort mogelijk aan beide kanten dicht schroeit en direct opdient.
  15. Serveer de tonijn op de borden met daarnaast de uien met meloen en wat vinaigrette.
  16. Bestrijk de tonijn nog met wat rode peperolie. Succes verzekerd
  17. .
kok Kimberley