Tonijn met aspergesalade

4 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 tonijnfilets, elk 100 gr
  • 1 bos groene asperges
  • 10 rode kerstomaatjes, gehalveerd
  • 10 gele kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • blaadjes basilicum
  • witte-wijnazijn
  • olijfolie
  • zwarte peper&zeezout uit de molen (pezo)
  1. Breek de harde uiteinden van de asperges en kook ze beetgaar in lichtgezouten water.
  2. Laat ze schrikken in ijswater en laat ze goed uitlekken.
  3. Snij de asperges in stukken.
  4. Meng de asperges met de kerstomaatjes en de ui, besprenkel naar eigen smaak met witte-wijnazijn en olijfolie, breng op smaak met pezo en bestrooi met basilicumblaadjes.
  5. Bestrijk de tonijnfilets met wat olijfolie en grill ze kort op de hete BBQ, 1 minuutje aan elke kant, kruid met pezo.
  6. Serveer de filets met het aspergesalaatje en vers stokbrood.
Victor S.