Tonijn-groente-omelet met rijst en ketchupsaus

2 30 1 5
Aantal personen:
  • 175- 200 gr witte rijst
  • 1/2 blikje tonijn op water
  • 1 kleine staaf prei in stukjes gesneden
  • 1 hand gesnipperde snij selderij
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 1 stukje rode paprika klein gesneden
  • 1 tl djahé
  • 1 tl laos
  • peper en zout
  • VOOR DE SAUS
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 50 ml ketchup
  • 200 ml water
  • 2-3 el witte wijn
  • 1 klein scheutje citroensap
  • optie bindmiddel
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg een kippenbouillon blokje aan het water toe.
  2. Fruit de fijn gesnipperde ui,paprika en knoflook even aan.
  3. Voeg dan de prei en de selderij toe en laat het geheel enkele minuutjes zachtjes garen.
  4. Kruid met peper, zout , laos en djahé.
  5. Laat de tonijn uitlekken en kieper de helft in een kom .Voeg de licht afgekoelde groenten toe en meng het geheel goed door. Klop dan de 4 eieren erdoor tot een smeuïg geheel. Neem een anti aanbakpannetje en smelt er iets vetstof in. Voeg het eimengsel toe en bak de omelet in ca 10 min mooi goudbruin aan één kant. Draai de omelet om( dat is meestal een lastige toer, vandaar dus die anti aanbakpan, zodat je omelet zich moeiteloos laat keren.) en laat de andere kant ook mooi goudbruin kleuren.
  6. Serveer een halve omelet met witte rijst en de ketchupsaus. Geef er eventueel wat komkommersalade bij.
  7. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en verwarm.
  8. Bind met een beetje maizena of aardappelmeel indien gewenst.
  9. Je kunt ook alle tonijn toevoegen of garnalen gebruiken..Dat is ook heel lekker.
  10. EIGEN RECEPT EN FOTO.
Love to Cook