Tongschar met witloof en biersausje

5 45 3 5
Aantal personen:
  1. Tip :
  2. Tongschar laat zich bakken, pocheren, stomen en frituren. Knip de buitenste graatjes weg met een schaar, dan neemt de vis heel wat minder plaats in tijdens het bakken of koken. Tongschar houdt van smeuïge, romige sausjes.
  3. Benodigdheden :
  4. 8 tongscharfilets
  5. 8 stronkjes witloof uit volle grond
  6. 2 sjalotten
  7. 20 cl witbier
  8. 10 cl room
  9. 2 klontjes boter
  10. peper en zout.
  11. Bereidingswijze :
  12. 1.Stoof het witloof gaar in een pot in een klontje boter en een bodempje water. Zout. Stooftijd: 30 minuten.
  13. Boter een ovenschotel in. Bestrooi de bodem met fijn gehakte sjalot. Plooi de gepeperde en gezouten visfilets toe met de blinkende kant naar binnen. Leg ze op de sjalot. Overgiet met het bier. Schuif 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.
  14. Schep de filets met een spatel uit de schotel en houd ze warm. Giet het stoofvocht over in een sauspan, voeg het stoofvocht van het witloof toe en laat 1/3 verdampen. Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen.
  15. Lepel saus op het bord. Schik het witloof en de tongscharfilet erop en serveer eventueel met natuuraardappelen.
Theoke_1