Tongschar met grijze garnalen

5 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 tongschar
  • 100 gr gepelde grijze garnalen
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 tomaten
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visfond
  • 1,5 dl room
  • 1 sjalot
  • peper&zout (pezo)
  1. Fileer de tongscharren of laat dit doen door de vishandelaar.
  2. Maak een inkeping op de kop van de tomaten en leg ze 12 tellen in kokend water, daarna direct afkoelen in ijswater.
  3. Pel de tomaten, snij in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Pel de sjalot en snipper fijn.
  5. Verwarm de oven voor op 190°.
  6. Doe de gesnipperde sjalot samen met de witte wijn en de visfond in een ovenschaal.
  7. Rol de tongscharfilets op en leg ze in de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie.
  8. Zet de ovenschaal 10 à 12 minuten in de oven.
  9. Haal de filets uit de schaal en hou warm onder aluminiumfolie.
  10. Zeef het vocht en laat het in een steelpannetje tot ongeveer de helft inkoken.
  11. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte, breng op smaak met pezo.
  12. Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus en laat even opwarmen.
  13. Dresseer de filets op 4 warme borden en bestrooi ze met de garnalen en gehakt bieslook, overgiet het geheel met de saus en garneer met enkele sprietjes bieslook, serveer met gekookte aardappelen of puree.
  14. PS: kan ook als voorgerecht, neem dan 2 filets p.p. en geef er een warm half maantje brokkeldeeg of een driehoekje toast bij.
Victor S.