Tongschar met grijze garnalen, limoensabayon en gestoofde spinazie

13 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 tongscharfilets
  • 100 gr gepelde grijze garnalen
  • 2 eigelen
  • solo, bakken en braden
  • 1/2 limoen, sap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 750 gr spinazie
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was grondig en laat uitlekken.
  2. Verhit 2 eetlepels solo in een pannetje, fruit hierin het teentje look, voeg de spinazie toe, stoof gaar, kruid met pezo en nootmuskaat.
  3. Doe 85 gr solo in een steelpan en laat smelten.
  4. Doe de 2 eigelen en het limoensap in een steelpan, klop schuimig, zet op een laag vuur of bain-marie en voeg er straalsgewijs de gesmolten solo aan toe, klop tot een sabayon, zorg wel dat de eigelen niet stollen, kruid met pezo.
  5. Verhit wat solo in een pan en bak hierin de tongscharfilets, kruid met pezo.
  6. Leg een laagje spinazie op 4 warme borden, leg op ieder bord kruisgewijs de filets op de spinazie, napeer met de sabayon, strooi er de garnaaltjes over.
  7. Serveer met aardappelpuree.
Victor S.